zonnepitten

ik droeg ze allemaal op handen
één voor één

zij glansden, toen haar glimlach straalde
in de breedte van de dag
het mag – er zijn – zei ze
en ik

ik boog en sloot haar woorden
in mijn hart

samen waren we
samen groeiden we en samen
lieten we de tijd

vol kostbaarheid voortdurend
rond de tafel gaan

“zo waait de wind” sprak ik haar aan
en gaf een klein geschenk, de stille wenk
sprak voor zichzelf

toen buiten, aan een blauw gewelf
haar regenbogen dansten

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (12) | 16/03/2015
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Lief werk Switi.

  Warme groeten,
  Marjon
 2. Ook ik moest meteen aan je moeder denken Anja maar zie dat het over een hartsvriendin gaat die ongeneeslijk ziek is. Ontroerende woorden heb je hier voor haar neergezet. Ik wens haar en ook jou heel veel sterkte toe en een warme liefdevolle groet.
 3. Ik lees het in stilte, wat mooi en dierbaar lieve Anja,

  Liefs,
  • Het telt allemaal extra dubbel lieve Hilly. En het gaat op het moment gelukkig gelukkig heel goed met haar.

   Liefs terug,
 4. Ik dacht ook aan je moeder maar heel mooi en sterkte met je vriendin Liefs
 5. zo mooi....

  mijn trouwe lezeres:)
 6. prachtig

  leest als IM voor je moeder
  • Dat is heel lief Lúthien, het zou zeker een mooie eerbetoon aan haar zijn. Maar hier gaat het om een ongeneeslijk zieke hartsvriendin.

   Dank je wel,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij