zonder ling

nee,
hij heeft geen berusting
terneergeslagen buigt hij
neer

naar dieptes, waar de grond
zijn enige bestaansrecht stut

blauwe windels rond een witte wolk
een draaikolk van verwarring op
de snelweg van
verweer

elke keer het dode oog
in elk gevoerd betoog
dat wil niet meer

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (14) | 14/11/2014
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. een einde van verweer,
  vermurwd ter aarde...

  mooi moedeloosheid verwoord!
 2. Als ik jouw woorden lees krijg ik een gevoel van teleurstelling en frustratie. Elke keer weer tegen dezelfde vermoeienissen aanlopen. De foto past er perfect bij Anja want die geeft dat gevoel ook heel sterk weer.
  Lieve groeten.
 3. Verstillende woorden. Ik nam ze in mij op.
 4. Ik ben een beetje in verwarring.
  Het dode oog laat mij aan een de dode hoek van een vrachtwagen denken.
  Het beeld kan ik niet plaatsen.

  Je mooie woorden dan weer wel.


  Groetjes
  • Ik vind dat eigenlijk best mooi bedacht lea. Want soms gebruiken sommige mensen héél erg veel woorden zonder werkelijk iets te zeggen. De dode hoek in het geheel die anderen niet hoort, veroordeelt en terneerslaat.


   Ik ben er blij mee; dank je wel!
 5. Ondoorgrondelijk mooi, switi !
  Lieve groet
 6. Neergeslagen!
 7. een keus
  voor liefde
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij