waakvlam

midden in de zachte nacht
van Pinksteren

werd een kleine vlam gebracht,
bewaker van
het grotere geheel

we dragen het,
met veel
en weinig tegelijk

zien de sterren, wel van ver
maar ook van oudsher
heel dichtbij

er klopt geen valse hoop
hier in dat

kleine hart van mij

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (6) | 12/06/2014
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

  1. Zo heel mooi.

    Liefs,
  2. Oh,weer zo'n mooi,diep rakend gedicht,Switi..

    Veel liefs
  3. Wat een mooi, gevoelvol gedicht Anja.
    Lieve groeten en nog een fijne avond.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

  • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij