gelukkig

(vluchten kan niet meer)

hier aan het einde van de tijd
klamp ik me vast aan wat mooi is, ik kwijt
jouw hand die zacht de mijne draagt
de zon daagt in het oosten

hier op deze koude plek
waar de aarde zich in warmte kleedt;
geen lekke vaten maar een volle vaas
rond het decreet
van zoete liefdesrozen

laten we verpozen
naast de laatste vlinder, in de waas
van oude rook

niet alles is verloren
als ik jou bestook met wat mijn melodie weet
te bekoren

Naar aanleiding van een concert dat ik met
mijn koor ga zingen, heb ik op hun verzoek
begeleidende gedichten bij een aantal liedjes
geschreven.

Elk gedicht staat op zich: het is aan de lezer
om ze vrij te interpreteren.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (16) | 14/04/2014
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Mooi, Anja, al twijfel ik wat over de slotregel.

  Suggestie:

  niet alles is verloren
  als ik jou bestook met mijn melodie
  je hart weet te bekoren

  Groet,
  • Dag Jaap, ik ben het niet met je eens: voor mij dekt jouw versie niet de lading die ik er mee bedoel.

   Groet en dank,
 2. Schitterend gedicht, vooral de eerste strofe.

  Lieve groet,
 3. Magnifiek gedicht in een bijzondere mooie beeldspraak, alle vier de strofen!

  Ik zet het bij mijn Favorieten Switi dank je wel!
  Hartelijk liefs van Corry.*
 4. prachtig switi !!!
 5. Zo mooi Switi, met een prachtige foto!

  Groetjes
 6. Het vers voert me mee, het heeft een droeve schoonheid, mij als dichter niet helemaal vreemd. Maar die de laatste strofe... 'Bestook' rijmt weliswaar op 'rook' in de vorige strofe, maar vind je het wel passen met 'melodie' en 'bekoren'? Mmm. Nou ja, waarom ook niet. Groet van Kareel
  • Karel, ik doelde met 'bestook' een dubbelzinnigheid, nl. in oorlog worden landen met bommen bestookt, mensen worden bestookt met bijv. haatmails, scheldkannonade's, noem maar op. Ik heb bestook in mijn gedicht een lieve kant gegeven.. naast alle onontkoombare ellende.

   Fijn jouw reactie en meedenken; dank je wel!
 7. Zo mooi! Prachtige foto van Paul.
  Lieve groeten.
 8. prachtig weer
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij