nachtspiegel

de harde werkelijkheid is
dat jij

heel zacht bij mij naar
binnen dringt
je lacht, ik zing

de liefde danst
beweging onder wit en
boven alles

glanst mijn adem
in jouw ogen

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (12) | 27/03/2014
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Krachtig en machtig levensgevoel!
  En dan te bedenken: In het verleden werd de inhoud van de nachtspiegel niet weggegooid maar bewaard en ingezameld door leerlooiers en wolkammers. De ammoniak in de urine was een waardevol ingredi├źnt voor het behandelen van leer en wol. In Tilburg werd in kruiken geplast (vandaar de bijnaam kruikezeiker voor inwoners van deze stad) en voor een paar centen verkocht. Op maandag wilde de industrie echter geen urine kopen, vanwege het te hoge alcoholgehalte ervan. Een favo!
 2. Prachtig! Overtuigend intiem!
 3. Wowww... :)

  Dank je Wicky!
 4. Wat mooi,Switilobi..
  Een favoriet!

  Liefs,
 5. Mooie eenheid met de illustratie!
 6. Heel mooi gedicht, Anja, dat fraai visueel ondersteund wordt.

  Moet het in de eerste regel niet 'werkelijkheid' zijn?

  Groet,
  • Ojeeee.. mijn dyslectisch kantje heeft weer aardig de kop op gestoken :( Ja Jaap, je hebt helemaal gelijk.

   We zullen het veranderen, dubbel dank voor jouw oplettendheid!

   Hartelijke groet,
 7. oh prachtig switi
  favo
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij