Verstikkend

In de tuin ligt een rozenknop
nog voor de bloei gebroken
wat triestig het aanzien
mag niet tot wasdom komen.

Nu denk ik aan mijn broertje
moeder wilde hem ‘t levenslicht schenken
verbonden navelstreng…verstikkend
tot de dood hem wenkte.

Reacties (22) | 02/03/2014
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Verdrietige gebeurtenis Corry.


  Lieve lentegroet,
  • Ja Hilly dat was het. Je hebt vast de reacties en mijn wederreactie wel gelezen?
   Van harte wil ik jou bedanken voor je meevoelende woorden!

   Een prettige dinsdag gewenst.
   Lieve lentegroet ook voor jou
   met liefs van Corry.*
 2. Ach lieve Martine dat was ook angstig voor jouw moeder en vader. Gelukkig dat het allemaal goed is gegaan en jij er 'God zij dank' mag zijn.
  Bij mijn moeder was haar kindje natuurlijk veel te zwaar omdat zij het overdragen had, Alles kwam in't gedrang en ik vermoed echt dat de dokter de bevalling alleen deed, had hij maar assistentie aan mijn oma gevraagd!

  Dank je wel Martine voor jouw meevoelende reactie.
  Een prettige maandag gewenst.
  Hele lieve groet van Corry.*
 3. een rakend gedicht lieve Corry
  doet me denken aan het verhaal van mij moe 'ik er bijna niet was omdat navelstreng om mij hoofdje zat'
  knufke
 4. Dank je wel Elixer~Marcel voor je hartelijke meevoelende troostende woorden en ook jouw mooie waardering!

  Absoluut lijkt het mij ook verschrikkelijk dat je als moeder de 'kraamperiode' moet volbrengen zonder het kindje waarnaar je zo verlangde. Echt heel verdrietig.

  We zijn later wel op de begraafplaats geweest waar mijn ouders konden aanwijzen op welke plaats het jongetje ongeveer begraven lag! Mijn vader wist het natuurlijk wel! Geen enkel teken zoals een steen was er te vinden!
  Hij zou ook Henk heten net als mijn broer die ongeveer een jaar later werd geboren!

  Voor jou Marcel, ook een groet uit het hart met liefs van Corry.*
 5. Een ontroerend gedicht Corry.

  Iedereen, maar bovenal een moeder, wil toch leven schenken.
  Hoe wreed en verdrietig dat dan de dood tussenbeide komt.

  Ondanks dat je het als kind niet zo bewust hebt mee gemaakt (zoals jezelf schrijft) zie je toch dat 'een rozenknop nog voor de bloei gebroken' alles weer in herinnering roept.

  Een lieve groet uit het hart,
 6. prachtig
 7. Een rakend gedicht,Corry.

  Lieve groet,
  • Dank je wel Wicky voor jouw meevoelende hartelijke reactie.
   Een jaar later heeft mijn ouders weer een zoon gekregen. Voor haar gezondheid - zij was reumatisch - was dat minder goed. Als advies had ze gekregen dat het goed was om gauw weer zwanger te raken zodat ze het verlies beter kon verwerken, dus als troost.

   Het was weer een prachtige jongen met een kop krullen, mijn broer Henk. Maar vanaf peuter tot ongeveer zijn zevende jaar is hij ziekelijk geweest. Dat was ook weer een hele zorg. Ik weet nog goed dat mijn vader 's winters op de fiets naar Amsterdam ging om op de markt of bij speciale winkels vooral groenten te kopen voor hem als versterking. Groenten, zoals bevroren spinazie e.d. en andere levensmiddelen die in ons dorp nauwelijks te verkrijgen waren!

   Een fijne zondagavond gewenst Wicky.
   Lieve groet van Corry.*
   • Wat tragisch,Corry.
    Een loodzware tijd zal dat geweest zijn,voor je ouders en het kind wat jij toen nog was.

    En nu heb jij er een prachtig,ontroerend gedicht van gemaakt.

    Een lieve groet en nog een fijne avond.
    • Dat viel toch wel mee, als ik het mij goed herinner. Niet voor mijn ouders natuurlijk en mijn broertje die wel grandioos verwend werd, ook als het wat beter met hem ging!

     Maar wel voor mijn zus en mij! Onze oma, de moeder van mijn moeder nam veel van onze zorgen weg. Zo'n hartelijke lieve vrouw, ze stond altijd klaar voor haar vier dochters en ook vrienden, zowel met zorg en dikwijls ook geld heb ik later begrepen. Mijn opa had een mooie baan bij de KLM en zij konden het geld voor ons missen, maar voornamelijk ook hun liefde!
     Nogmaals liefs van Corry.*
 8. ach...tragisch, maar mooi verwoord!


  groet,
  • Dat was het ook en had een behoorlijke impact op mijn ouders, een groot verdriet!
   Na twee meisje kregen ze een jongetje, helaas mocht het niet zo zijn!
   Dank je wel voor je meelevende reactie Thea en waardering!

   Fijne avond gewenst.
   Lieve groet van Corry.*
 9. Dit gedicht had ook verstikkend genoemd kunnen worden. Maar wat is een naam...
  Een gedicht dat me niet onberoerd laat. Mooi Corry.
  • Een goede suggestie Anton om de titel 'Vruchteloos' te wijzigen in 'Verstikking', al klinkt dat een stuk heftiger en dat was het natuurlijk ook!
   Toen ik het gedicht schreef heb ik er om moeten huilen.
   Jouw ontroering begrijp ik helemaal!

   Hartelijk bedankt voor jouw meevoelende reactie Anton.
   Lieve groet van Corry.*
  • Ach ik heb verstikking geschreven, maar lees nu dat jij verstikkend voorstelde. Alsnog veranderd. Nogmaals een lieve groet van Corry.*
 10. Juliflower,

  Dat wat in de knop is behoort tot leven te komen.
  Soms denkt de natuur zelf daar toch anders over schijnbaar.

  Groet uit het,
  • Dat kan inderdaad zo zijn Laantje, alleen was het hier een samenloop van omstandigheden. De baby woog ruim tien pond en mijn moeder had het meer dan een maand overdragen. In feite hadden de weeën toen de baringstijd er was opgewekt moeten worden en kon mijn moeder in het ziekenhuis bevallen. Toen ging men er nogal eens vanuit dat men verkeerd geteld zou kunnen hebben zoals mijn moeder zei. Als men in die tijd al echoscopiën had kunnen maken was het vast wel anders gegaan!
   Het was een gaaf kindje en mijn oma heeft op haar schoot zijn mooie blonde krullen gekamd, hoorden wij later!

   Dank je wel voor je meevoelende reactie Laantje.
   Lieve groet van Corry.*
 11. Pfff.. wat een heftig en onroerend gedicht Corry,geraakt!
  • Ja, ook een heftige en verdrietige gebeurtenis voor mijn ouders vooral én voor ons als kindzijnde. Ik kan mij ondanks dat ik drie jaar was nog herinneren dat de dokter met een dikke z.g. actetas kwam. Wij, mijn anderhalf jaar oudere zus en ik begrepen het verdriet denk ik niet en wat er zich binnen afspeelde? Wij speelden in de tuin! Wél dat er geen baby was gekomen!

   Bij mijn weten was mijn vader niet thuis, wel mijn oma die bakerde zoals dat heet. Ik vermoed dat de dokter alleen de bevalling deed want een vroedvrouw kan ik mij ook niet herinneren. Als dat zo was had hij absoluut hulp nodig met de naverstreng om het halsje van mijn broertje!

   Dank je wel voor je meevoelende reactie Inte.
   Een lieve groet van Corry.*
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Corry Broer

Beste soulmates in de dichtkunst.

Verwondering en bewondering
voor het leven wil ik graag
met jullie delen.
Poëzie over de prachtige natuur,
ook liefde in verschillende facetten kunnen mijn ogen en zinnen strelen.

Sinds 2006 publiceer ik op internet, in het begin bij Dichttalent en sinds vijf jaar bij Dichterskring en ook op Facebook!

Voorheen was mijn pseudoniem
Juliflower.
Ik ben geboren op 7 juli 1944 te Ouderkerk aan de Amstel.

Hartelijk liefs van Corry.*

E-mailadres: cornelia.broer@gmail.com

Toon alle gedichten

Favorieten van Corry Broer

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Corry Broer is favoriet bij