pestvogel

(tanka)

in hoge heesters
roept een wintergast gestaag
dat hij geen schuld draagt

zijn voorkomen brengt veel meer
dan de roep van ellende

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (14) | 08/01/2014
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Prachtig geheel! Prachtige tanka!
  Lieve groeten en een fijne avond.
 2. Wat een prachtig geheel Anja ,

  Lieve groet,
 3. hij oogt zo mooi
 4. Mooiimfedi het, mooie foto van een prachtige vogel.
  Eigen foto van Paul?
  • Dank je Henk.
   Deze keer heb ik de foto gemaakt; één van onze zeldzaamheden.. de pestvogel kwam op mijn weg en ik had het geluk vlak bij huis te zijn zodat ik het fototoestel kon halen. Ik had nog meer geluk dat hij bleef zitten!

   En natuurlijk is het verder de bewerking van Paul, die het af maakt :)
 5. prachtig geheel switi
 6. Wat een mooie combinatie lieve Anja. Liefs Anneke
 7. Mooi treffend, dit beeld!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij