herfststerfte

in zijn gebogen geel
doorstaat de berk het allerlaatste licht…

de nadag nadert, bleek
en oeverloos gezwicht in witte windsels
rond een oude stam

geen gram gehaald, doch zon
verschaald op dorre takken in
het stijgen van de maan

hij moet gaan – de herfst – hij kon
gekerfd in stugge bomen en
de dromen van een kind

niet langer naast
de winter staan

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (13) | 03/12/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Heel mooi in al zijn eenvoud. Het slot vind ik prachtig. Groetjes, Guido
 2. :-0
 3. zo rakend mijn berk, mijn heiligdom beschreven Switi
  favo
 4. Mooi beeldend weergegeven Anja.
  Ze blijven bijzonder jullie fotogedichten. Ik zie en lees ze graag!

  Prettige dnsdag gewenst.
  Lieve groet van Corry.*
 5. Prachtig, als ik uit mijn raam kijk, zie ik dit proces.
 6. Dit vind ik mooi (en sluit aan bij mijn verwoording van deze ochtend).
  Wel twijfel ik over 'verschaald' dat jij hier als voltooid deelwoord gebruikt terwijl ik eerder denk dat het een tegenwoordige tijd moet zijn. En dan wordt 'verschaald' 'verschaalt'. Maar ik kan mis zijn.
  Geneegn groet en rustige dinsdag, sunset (ingo)
 7. beeldend mooie overgang, heel graag gelezen! Fijne dag
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij