Niet zonder risico

De maan schijnt door de bomen
acrobatenpiet haalt capriolen uit, om
pakjespiet uit de schoorsteen te redden
die uit zichzelf niet terug kan komen.

Op het hulpgeroep kwam hij af
moest goed zoeken in het donker
gelukkig met licht van sterren en maan
nu trekken aan het touw wat hij pietje gaf.

Daar komt zijn kleurige muts in zicht
opgelucht en blij klimt hij eruit
fijn dat het goed is afgelopen
Sint zal wel schrikken van dit bericht.

De pieten gaan nu naar het Sintpaleis
even bekomen van de schrik
warm worden van lekkere hete melk
met chocolade of anijs.

Reacties (6) | 30/11/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Wat een heerlijk gedicht om te lezen Corry. Ik heb jouw onderstaande stuk aan Christine ook even gelezen omdat ik tegen hetzelfde probleem aanloop. Ik heb ook foto's naar mijn map afbeeldingen verplaatst maar ook dan lukt het niet om ze bij een gedicht te plaatsen. Nu gebruik ik altijd foto's van mezelf maar soms heb je weleens geen geschikte foto en dan zou het toch handig zijn als je een foto van Google kunt halen. Zal het toch nog eens op jouw manier proberen als het zo uitkomt Corry. Dank je wel in ieder geval.
  Liefs en een fijne zondag.
  • Dank je wel Pien voor jouw hartelijke reactie waarmee ik blij ben!
   Ja die Piet toch die een beetje klem kwam te zitten tussen de kadootjes in de schoorsteen!

   Een prettige dinsdag gewenst.
   Lieve groet van Corry.*
 2. Een hele mooie reactie Chris Tine, heel hartelijk bedankt, ik ben er reuze blij mee!

  Om geschikte afbeeldingen te krijgen kun je een map afbeeldingen openen. Via google zoek je dan en schrijf je b.v. Afbeelding: Verliefd stel op het strand bij zonsondergang als je gedicht daarover gaat en krijg je er verschillende. Lukt het niet direct dan kun je iets anders opschrijven.
  De afbeelding die je wilt hebben klik je met de linkerkant van je muis aan, eventueel rechts aanklikken voor een vergroting omdat hij wel de juiste afmeting moet hebben van ca. 300 - 300, even weet ik niet meer hoe dat heet, dom, dom. Daarna met je rechter muisknop aanklikken op de afbeelding en je krijgt het kader waar o.a. opstaat: afbeelding opslaan als...dat toets je ook weer met je rechter muisknop aan en dan staat hij automatisch in de betreffende map.
  Na het plaatsen van je gedicht kun je bij bladeren aantoetsen en zoeken waar de afbeelding in je map staat, weer met de linker muisknop aanklikken en komt hij boven je gedicht te staan. Dus je moet hem wel van te voren al hebben!

  Lieve Chris Tine, ik denk dat het er wat omslachtig staat allemaal maar ik hoop dat je er uitkomt!

  Een prettige zondag toegewenst.
  Hartelijk liefs van Corry.*
 3. hoi Corry

  grappig verhaal. Kun je zo voorlezen aan je (klein)kinderen
  ik lees in je onderstaande reactie dat het je dus lukt om via google dit leuke plaatje te downloaden bij je gedicht. Ik heb hier ik ook wel eens geprobeerd een afbeelding via google erbij te zetten, maar dat lukt mij niet, alleen een eigen foto kan ik erbij plaatsen. Kun jij me in het kort vertellen hoe je dit doet?
 4. LEUK! :-)

  Is de tekening ook van jouw hand,Corry?

  Een lieve groet,
  • Heerlijk jouw fijne reactie Wicky. Hartelijk bedankt, hier ben ik blij mee!
   Nee hoor, de tekening is 'helaas' niet van mij.
   Bij het googelen vroeg ik om nostalgische sinterklaasafbeeldingen en er kwamen een aantal prachtige te voorschijn!

   Een heel goed weekend gewenst.
   Lieve groet van Corry.-
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: Corry Broer

Beste soulmates in de dichtkunst.

Verwondering en bewondering
voor het leven wil ik graag
met jullie delen.
Po√ęzie over de prachtige natuur,
ook liefde in verschillende facetten kunnen mijn ogen en zinnen strelen.

Sinds 2006 publiceer ik op internet, in het begin bij Dichttalent en sinds vijf jaar bij Dichterskring en ook op Facebook!

Voorheen was mijn pseudoniem
Juliflower.
Ik ben geboren op 7 juli 1944 te Ouderkerk aan de Amstel.

Hartelijk liefs van Corry.*

E-mailadres: cornelia.broer@gmail.com

Toon alle gedichten

Favorieten van Corry Broer

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

Corry Broer is favoriet bij