strijkstok

een cello zingt zacht
zijn muziek beroert met kracht en
tussen alles door
gevoelig in het oor
dat luistert naar vandaag
ik bied graag mijn centen aan
want het wil gaan

*

in opgeheven handen
ruist het leven vol verdriet

geen mens die naar iets anders ziet
wil in zijn kwaad verlangen spreken
goed bekeken komt het daar vandaan
waar zijn nu
de stokken om te slaan?

zet ze als een stut
onder een wankel dak

ze dragen met gemak de liefde
voor een nieuw bestaan

Een kleine bijdrage geeft al veel… Giro 555

switi lobi

Reacties (23) | 18/11/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Switi,

  Mooie oproeP!!!

  Groet uit het,
 2. zo meelevend mooi dit dicht
 3. Prachtig dicht over mijn favoriete instrument in eerste instantie toch en wie verder leest ontdekt de dubbele lading in de vorm van een belangrijke maatschappelijke boodschap en menselijke waarde namelijk solidariteit! Chapeau! Fijne avond...
  • Ahhh Steven, bij mij ook.
   En één van mijn meest favoriete cellostukken is: "Nothing else matters" door Apocalyptica; één van de mooiste muziekstukken ooit (vind ik dan hè) Op cello's dus.

   Hoor bijgevoegd: http://www.youtube.com/watch?v=EXEpP21soXY

   en de officiële clip: http://vimeo.com/31448363
 4. Dit alles gebeurd ook in mijn wereld dat maakt mij (ver)antwoordelijk
 5. en toch
  die strijkstok
  weerhoud ons wel
 6. Prachtig gedicht met achterliggende boodschap, liefdevol en meelevend.
  Heel mooi geschreven!

  Lieve groet,
  Mel
 7. Een prachtig gevoelvol gedicht lieve Anja voor het Filippijnse volk die na die verschrikkelijke ramp vele miljoenen geld nodig hebben! De stand momenteel gaat gelukkig al aardig naar de 10 miljoen, zag ik op het journaal!
  Treffende afbeelding van de strijkstok waar niet veel aan mag blijven hangen, enkel onkosten! Een mooi kunstobject!

  Een aangename maandag gewenst.
  Een hartelijke groet en liefs van Corry.*
 8. Goed gedicht bij de actie!
 9. Hulp is er nodig. De rest is van geen tel. De dichter maakt het leed tastbaar in zijn woorden. Mooi. Van harte, Guido
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij