agora

tussen al die ruimte binnen steen
verandert het gezicht van mijn
geborgenheid

de weg is zoek, langs veel
te brede zomen
er is geen pad
dat veilig is

wel is er mijn keel
mijn hart en wijde oren
en een stem die stilte schreeuwt

mijn roep in angst

de ruimte geeuwt
en alle deuren sluiten

Uit: kleine meicyclus
switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (14) | 14/06/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ik kon de schreeuw bijna horen ... Mooi Switi !!!
 2. Switi,

  Parelachtig mooi!

  Groet uit het,
 3. Heel mooi lieve Anja.

  Vlindergroetjes,
 4. Mooi deze roep in angst om stilte. Lieve groet Paula
 5. hij is heel mooi
  ik begrijp alleen niet wat he woordje "en" voor "een stem" betekent, moet het niet zijn: is er in mijn keel......en wijde oren een stem die stilte schreeuwt?
  • Dag Thea, dank je wel.

   Lees elke echt zinnetje eens los van elkaar; misschien wordt het je dan duidelijk?

   Het gaat om wat er is, door die beklemming en de angst: mijn keel, mijn hart en wijde oren(of ze op steeltjes staan) én (dus die er ook) een stem (heel diep in mezelf) die door al die emoties geen geluid uitbrengen kan, maar wel heel overweldigend is.
 6. Zo'n omsloten ruimte kan een beklemmend gevoel oproepen, Anja.

  Mooi beschreven en in beeld gebracht.

  Groet,
 7. Schokkend mooi geschreven mevrouw Favo!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij