nuance

zomaar een vriend uit
niets

zijn zachte woord vertelt me
dat het aangeraakt zijn
niet alleen uit handen komt, maar ook
met name

door cachet

.

.

.

Uit: kleine meicyclus
switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (7) | 03/06/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Waar sierlijkheid ons raakt.

  Lieve groet,
 2. Zijn zo bijzondere nuance
  brengt dit geheel in balans!

  Een mooi gedicht Switi-Anja, daarom weer graag gelezen!

  Hele fijne avond gewenst.
  Een hartegroet en liefs van Corry.*
 3. ja
  prachtig geheel switi
  liefs
 4. Volgens een bekende Joodse overlevering ontstond de wereld toen de Onnoembare, de Ene, zich terugtrok uit zijn totaliteit en zo ruimte maakte voor iets anders. Dat gebeuren wordt in het Hebreeuws tsimtsoem genoemd.

  Ik heb dat altijd een wonderlijke visie gevonden, wonderlijk want zo herkenbaar dichtbij. In het groot gebeurt hier namelijk wat elke dag in het klein zich herhaalt: iemand maakt bewust ruimte voor iemand anders, door te luisteren, aanwezig te blijven, te willen begrijpen, aan te raken, en in die vruchtbare leegte ontstaat weer kracht.

  Het is het wonder van kracht die samen teruggevonden wordt, die verrukt en blijft verbazen. Dit is diepe vreugde, uit een bron die ook geen naam heeft, maar wel zeer reëel is.

  De rest van wat tsimtsoem in die Joodse traditie betekent, interesseert mij verder niet. Het gaat mij enkel om dat mooie beeld, dat vertelt hoe dicht overvloed bij leegte ligt, en hoe energiek vruchtbaar de verhouding is tussen die twee.

  Misschien zelfs dat de Eerstaanwezigheid niet uit het zicht verdween na de originele tsimtsoem. Misschien dat het grote geheim volkomen en toch apart blijvend in die nieuwe aanwezigheid is gevloeid, als bron, als luisterende, als mede-aanwezige. Maar evengoed als een vraag tot luisteren, ook zelf op zoek naar gedeelde kracht.

  Over dat Grote Luisteren wil deze tekst nadenken, op zijn eigen manier: rondkijkend (en af en toe blijven staren), kringen trekkend rond wat mij wil aandoen en blijven, geraakt door verlies en overvloed tegelijk, van alle kanten.

  http://dichtertje.skynetblogs.be
 5. Heel mooi Anja en weer een prachtige foto die het geheel completeert. En zo waar, jouw woorden.
  Lieve groet.
 6. zo is dat
 7. Prachtig een plezier om te lezen! Liefs!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij