na vier mei

ik zie gezichten
verzonken in de vorm van het moment

sommigen lachen, een ander kijkt
naar het gezicht van toen
een zoen verbreekt de kou
je bent

en blijft gewond

.

.

.

.

.

.
Uit: kleine meicyclus. 5 mei 2013

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (10) | 11/05/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. De oorlog..., je komt er nooit van los al probeer je de bladzijde om te slaan. Mooi hoor.
 2. De mensen die de oorlog hebben meegemaakt in de kampen zullen nooit helemaal los komen van de vreselijke herinneringen. Zij zullen altijd deze last bij zich dragen. Ik denk dat je je ook altijd zult blijven afvragen waarom jij het overleefd hebt en die anderen niet.
  Heel mooi verwoord Anja en wederom een aparte, mooie foto van Paul.
  Lieve groeten.
 3. Geen wezen zonder vorm zegt men weleens.
  Een aparte foto erbij, ik kan niet goed zien wat het is maar toch ...
  • Dat heb je heel mooi gezegd Melodie. We hebben allemaal onze eigen vorm: de één grilliger dan de ander.

   Dank je wel!
 4. de herinnering is loodzwaar
  en jaren verzwegen
 5. sommigen lachen, anderen kijken
  naar een gezicht van toen
  een zoen...


  Mooi switi


  groetjes
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij