halverwege

nu lente winter ademt
de nacht verbergt in kou, waar ongewild
haar macht rond tere bloemen buigt
buig ik ook en kleed de vorst
in witte zomerwindsels

geen afgesproken tijd
of lange eindgesprekken
slechts het strekken der herinnering
en eindeloos

het lekken van mijn eindeloze
spijt

.

.

.

.

.

.

.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (16) | 19/03/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een mooi subtiel verwoord gedicht Anja, een heel speciaal geheel met je afbeelding!

  Prettige woensdag gewenst.
  Hartelijk liefs van Corry.*
 2. Switi, jouw halverwege prachtig mooi!
 3. de beelden die jij me geeft maken me stil
  een pareltje
 4. het rekken van herinnering
  eindeloos strekken
  en lekken van eindeloze spijt

  Mooi!


  Groetjes
 5. Mooie eerste regel!

  Groet,
 6. Prachtig mooi Anja! Er spreekt verdriet en verlangen uit jouw gedicht. Het enige dat ik kan zeggen is dat het verleden achter ons ligt en dat we moeten genieten van het nu. Niet meer achteruit kijken maar nu leven.
  Lieve groet
 7. ach de liefde
  laat het hoofd
  diep hangen
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij