heel even

vandaag heel even zon
in afscheid van de winter, licht
en warm op luwe plekken
waar ik even leven kon

zojuist heel even zacht
gestreeld rond wat viooltjes, paars
gerangschikt in een oude pot
voorjaar
in mijn buitenwacht

even glanst wat zichtbaar goud
rond korte ademstoten
roerloos klampt mijn hart zich vast
zodra ik oud
en oeverloos mijn leven heb
gegoten

.

.

.

.

.

.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (28) | 17/03/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Heel mooi!
  Genieten hoor..


  liefs Berthie.
 2. Geniet van elk ogenblik, straks is het voorbij.
  Mooi verwoord.

  Groetjes
 3. prachtig
 4. "Heel even" momenten zijn zo ontzettend belangrijk en daar moeten we met volle teugen van genieten. Die eerste warme stralen, die eerste viooltjes, die eerste lentemomenten.
  Heerlijk gedicht Switi.
  Warme groet
 5. Je nam me weer eventjes helemaal mee Anja.., heel mooi!

  Lieve groetjes,
 6. Oh Anja wat mooi....Liefs! Anneke
 7. Dit mooie gedicht van jou weer zo graag gelezen, Anja. Dat je bij herhaling het woordje 'even' gebruikt kan hier best in de eerste 2 strofes, maar alleen zou ik dan ook in de derde strofe 'heel even glanst wat zichtbaar goúd' schrijven, want dan heeft die herhaling een functie en geeft de herhaling van hetzelfde woordje niet de eventuele indruk bij de lezer van een beperkt woordgebruik. Hoop zo goed verwoord te hebben wat ik bedoel!
  • Lieve Ingrid, je hebt het uitstekend verwoord. Zie ook even bij Laantje. Door beide voorstellen (van jou en van hem) zou ik de essentie van lading die probeer te laten voelen kwijt raken. Ik hoop dat jij ook begrijpt wat ik hiermee bedoel. Kijk ook even naar Pien, ik denk dat zij er heel dichtbij komt.

   Dank je wel,
 8. Switi,

  Prachtig geheel, die foto ook Wauw.

  Tip voor "heel even"in 2e strofe.
  wellicht te vervangen door bijv. "voorzichtig"om zo 3x EVEN te vermijden.

  Groet uit het,
  • Laantje, die 'heel even's zijn heel verschillende en specifieke momenten, daarom noem ik ze bewust apart en in herhaling. Ingrid stipt het ook aan en stelt zelfs voor een derde 'heel even' om de indruk van beperkt woordgebruikt te vermijden. Ik vind dat juist weer een teveel worden.

   Hmmm... wat is wijsheid? Als ik juist in strofe drie op de eerder momentjes van strofes één en twee probeer te wijzen? Ik voel me eerlijk gezegd een klein beetje onbegrepen doordat technisch uitlichten ook iets overrulen kan.

   Dank je wel voor langskomen en feedback.

   Teruggroetend,
   • Switi,

    Het blijft jouw gedicht hé. Niet van in de war raken, het zijn maar suggesties en dit is zelfs wat mij betreft bij jou de eerste keer dacht ik.

    Groet uit het,
 9. hoe geniet ik van het geheel lieve Switi
 10. licht
  en warm op luwe plekken
  waar ik even leven kon

  Mooi bedacht.

  Groet,
 11. Heel mooi hier was ook heel even
  de glans van de zon.Lieve groet Paula
 12. Mooi geheel, Anja.

  Groet,
 13. Zinnenstelend woorden gegoten tot dit prachtige gedicht!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij