blinde vlek

in elke hoek van hersendood
vergroot een woord
gedachte

laat maar staan
-laat het weten

het bezinkt in lofzang
rond een oude stoel
als boekenbal- gebundeld
rond de weemoed van
mijn cel

ik ben er wel
uitgeademd in de waas
van warmgeblazen
asem

eindedaags
begint opnieuw

.

.

.

.

.

.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (12) | 14/02/2013
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Oh.. dank je Coby, erg gewaardeerd!

  Lieve groet terug,
 2. Prachtig Anja, echt zo mooi om te lezen...

  lieve groet ,
 3. Een emphatisch mooi geschreven gedicht Anja, knap verwoord en als foto~gedicht supergoed!

  Een aangename dag gewenst.
  Hartelijk liefs van Corry.*
 4. Mooie aanvang, Anja, ontroerend werkelijk en aanrakend. En dan die passende foto. Wel vraag ik me af wat die breukstreepjes voor functie hebben? Ik denk dat je ze bedoelt als gedachtestreepjes, want als koppelteken of divisie kan ik ze niet plaatsen. Is het als gedachtestreepje bedoelt, dan moet er wel een spatie voor en achter. Ja, ik weet het, ik ben een grote zeurpiet, maar als lezer ga ik anders zitten denken wat de bedoeling is.
  Maar ik ben duidelijk geraakt door dit gedicht van je!
  • Ingrid, zie die streepjes als de aanvang van een ademteug, direct gekoppeld aan een woord of gedachte. Lees het zo.

   Voor mij werkt dat en ik ben toch net zo'n grote neuzelaar als jij :)

   Dank je voor jouw geraaktheid en de feedback,
 5. Mooi!
  Het zegt mij dat wanneer datgene wat mij maakt, verdwijnt, ieder woord/gedachte/herinnering die blijft hangen zo belangrijk is, al is het ook een bron van heimwee en verdriet. Maar beter iets te voelen dan niets..

  Groet,

  Dieneke
 6. ik moet opeens weer aan Friso denken, of het klopt
 7. herlezen en je hebt me ingepakt!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij