overgang

(tanka)

gevulde schalen
mijn zomerbloemen dragen
dit rijke najaar

want heikele herfsttijden
brengen winter te dichtbij
.

.

.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (7) | 26/09/2012
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ja het gaat zoals het gaat, prachtig verwoord! Liefs Anneke
 2. Zomerbloemen dragen ons langzaam naar een ander jaargetij, voor mij een beetje te snel..

  Lieve vlindergroet,
 3. Jouw reactie op mijn gedicht doet mij ook voor de winter niet vluchten. Gelukkig lijken herfststormen door mijn botten toch wat minder koud dan eerst gedacht en geeft de warmte binnen genoeg tegenweer.

  Lieve groet,
  E.J.
  .
 4. Mooie tanka!


  Groetjes van
 5. ja, maar eerst mag het oude wegwaaien
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij