zestien

er was ooit een kindje
kleiner leek het, dan mijn hand

maar nu zegeviert jouw grote lach
boven mijn verstand en hoger
dan de curves van een stukgemaakte buik
wat ben jij sterk!

en ik ben trots
wanneer vanaf de hoge rots
die leven heet, jouw droombeeld buitelt
in een langgerekte sprong
vol vrolijke bravoure

de abat-jour van kleine beelden speel je
op jouw wondertrom
want daarboven straalt het mooier
in jouw eigen heiligdom

.

.

.

.

switi lobi
Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (19) | 28/08/2012
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. hier lees ik liefde
 2. Een prachtig gedicht Anja , heel hartelijk gefeliciteerd allemaal

  Liefs Coby
 3. Hier spat terecht trots vanaf!


  Groetjes van
 4. Trotse moeder spreekt schone woorden
  over het kind dat neerkijkt vanaf de hoge rots

  Mooi mooi!
 5. Wat een mooi gedicht Anja.

  Wil je die kanjer feliciteren van mij...

  Zonnegroet met liefs,
 6. Een heel mooi gedicht over een heel dierbaar teenerkind van wie je zoveel houdt.
  Een fraai fotogedicht, weer knap gemaakt!

  Prettige aond gewenst.
  Hartelijk liefs van Corry.*
  • Dank je Corry. Toen hij na 30 weken geboren werd, was hij een kruimeltje van 1200 gram, die al snel afgevallen was naar onder een kilo: 975 gram, doodziek en op sterven na dood. Onze eindeloze dank gaat naar een chirurg van het AMC, die zes weken later door een riskante operatie aan zijn buikje (hij woog inmiddels door "voeding" via een infuus 1800 gr) zijn leven wist te redden. Sindsdien gaat het uitstekend met hem, is hij 1m.85 lang en vandaag de leeftijdsgrens van 16 jaren gepasseerd.

   Glunderende groeten, met liefs,
 7. prachtig !!
 8. Da's lief, switi-lobi :)

  jou kind? ;)

  Groetjes Raissa
 9. bijzonder gedicht over je keizerskind Anja; leuke toepassing van dat abat-jour, een woord dat ik tot nu toe niet kende; (curves kan volgens mij zonder apostrof)
  groet!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij