handjes samen

(het middenschip brak uit in luid applaus)

.

binnenin een glimlach bloeide lof
om vrouwenstemmen die hun tongen zachter maakten
want we raakten niet alleen
onszelf

ik zag ontroering in een oog
uit een mond zong de beleving van
een warmgezongen lied

een wit-met-roze groet vertelde liefde
zij vergat de zomer niet

en alle mensen zweefden
even boven de verheven grens waardoor
je slechts geniet

.

.

.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (14) | 19/06/2012
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Ja. Geweldig gevoel als je met eigengemaakt geluid mensen mag laten zweven, dan zweef je mee.

  Groets,
 2. Ik heb er ook eventjes van genoten....mooi Anja!

  Lieve groet,
 3. Wat is dit apart gedaan mij een raadsel hoe je dat deed.Ook nog een mooi gedicht erbij! Lieve groet Paula
 4. ja, dan heb je het goed gedaan, wanneer je applaus krijgt!


  is het niet
  uit een mond klonk
  of
  een mond zong

  Groet,
 5. Om trots op te zijn meis met z'n allen. Wit-roze kleurt een zomers geluid!

  Lieve groet van de voorjaarsvlinder:)
 6. mooi sfeergedicht in de jouw zo eigen stijl, switi
 7. ah jah wat hemelse klanken teweeg kunnen brengen, heb 1 maal zo een uitvoering mogen beleven in het concertgebouw jaren gelden, zoiets vergeet je nooit meer!

  mooie anja!!

  gr en geniet je dag
  • Rob, ik ben zooo trots op "mijn meiden", we hebben het echt heel goed gedaan, al hadden we qua akoestiek veel last van zware gordijnen, die a.h.w. het geluid opzogen. Dat hadden we ook al gehoord bij een koor, dat eerder optreden moest en vrij iel en een beetje miezerig overkwam. Om dan toch een volle zaal stil en aandachtig in spanning te krijgen, is niet makkelijk. En stil waren ze, ingehouden adem zagen we en emotie, echt fijn!

   Dank je voor je fijne reactie en ja, ik zal genieten.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij