flare

.

.

.

ik dacht dat ik een engel zag
het was zo’n ooghoekmoment
waarin ik mag geloven

er scheen veel meer dan licht; er was geluk
om weten, dat je bij me was
en ik
stond het te ondergaan

waar kwam je vandaan?
ik denk het wel te weten

want als die glans zo mooi is, voel ik
dat jouw leven weg is
maar toch nooit voorgoed vergeten

.

.

.

switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (28) | 04/06/2012
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Al die jou lief zijn, staan om je heen
  Mooi!

  Groets,
 2. Deze engel zit volgens mij al een hele tijd op je schouder, Anja.

  Mooi gedicht.

  Groet,
 3. Switi,

  Bijzonder mooie combi weer.

  groet uit het,
 4. Beeldschoon Lieve Anja,
  zo voelde ik 't ook :)

  Liefs
  L@dyLღ√Ƹ
 5. Mooi switi!


  groetjes van lea
 6. zo voelbaar mooi
 7. aan switi,

  genoten van jouw gedicht en van de foto !

  een bijzonder moment.
  mysterieus en toch reëel.
  mooi geschreven !

  fijne dag verder
  vriendelijke groet van maarten.
 8. Al weer een schitterend fotogedicht van jou lieve Anja,
  Rakend ook zoals iemand die je dierbaar was als een engel ziet verschijnen met zoveel licht omstraald.
  Op deze kleine afbeelding zie ik ook een zittende engel die aan't lezen is, echt waar!
  Prachtig werk!

  Een aangename maandag gewenst.
  Hartelijk liefs van Corry.*
 9. Ligt het nu aan mij, Switi, of lees ik gewoon iets verkeerd? Ik zit namelijk met de 1e regel! Ik dacht ik?? Enfin, hoor het graag even van je. Verder natuurlijk een heel mooi geheel met die werkelijk prachtige foto. De laatste regel van het gedicht vind ik wat hakkelen in de ritmiek helaas. Om dat op te lossen had ik zelf het woordje 'toch' weggelaten!
  Echter, ik heb je weer zo graag gelezen!
  • Ohhhh erggg Ingrid, dat is toch echt mijn dylectische kantje hoor, ik denk een woord en vergeet het dan neer te zetten: in mijn gedachten is dat woord er dan gewoon steeds bij en lees ik het tientallen keren mee. Heel vervelend. Natuurlijk moet het woordje 'dat' ertussen; ik verander het meteen en dank je wel!

   Die laatste regel juist veel beter zo: ik dank dat het toch een kwestie van intoneren.
 10. Weer eventjes voelbaar dichtbij....

  Heel mooi Anja

  Fijne dag en liefs,
 11. haar ziel zal er altijd zijn...waardevol om even nabijheid te voelen in onze fysieke wereld...

  mooi vanuit de ziel geschreven, puur, echt en eerlijk, switi
 12. Het zijn van die momenten lieve Hilly, dank je.

  Liefs terug,
 13. Een glanzend licht, zo troostend mooi. Een hand van liefde.

  Lieve groetjes van de voorjaarsvlinder,
 14. Is het niet mooi zulke momenten van....? Herkenbaar mooi! Liefs Anneke
 15. prachtige herkenning van iemand die niet meer lijflijk aanwezig is
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij