lila herinneren

.

telkens ze bloeien, de terugstap
in tijd

op het verwarde land verschijnt een kievit
als reusachtig, nu mijn wereld anders is
en waar een vogel thans

zijn eigen naam roept
vind ik niets dan lege stappen

alle grappen over spruitjes of iets
dat nog veel viezer is verdwijnen in de mijmering
van groene velden waar ik steeds
mijn vader mis

.

.
switi lobi

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (31) | 15/04/2012
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Prachtig Anja, heel ontroerend en voor mij zeker een favoriet

  Fijne avond en liefs,
 2. de pinksterbloem geeft vuur van herinnering, mooi switi...
 3. Dat moet een bijzondere vader geweest zijn.
 4. Fantastisch deze liefdevolle lila herinnering aan je vader, moli verwoord Switi!

  Mijn vader tuinierde vroeger ook bij vijf broers die op een boerderij woonden. Heel veel land hadden zij en mijn zus en ik en soms ook vriendinnetjes plukten ieder jaar weer die prachtige pinksterbloemen!
  Volgens mij zijn er niet zo veel meer?

  Hele prettige zondagavond gewenst. Een hartegroet en liefs van Corry.*
  • Ook al zulke mooie herinneringen lieve Corry. Ik ben bang van niet; ik heb eigenlijk al heel niet meer echt velden vol lila gezien.. zo jammer eigenlijk. Maar, hier in Hoorn, groeien ze gelukkig vlak bij, gewoon langs het fietspad en dat doet, elk jaar weer, heel veel goed.

   Hartelijk liefs en dank je wel,
 5. Het gemis blijft en moet ook blijven Anja....
 6. Lila, zacht, afstekend tussen het groen...
  Mooie herinnering meis.

  Lieve groet,
 7. Ik vond de laatste strofe wat minder
  Zou dat viezer eruit halen.
  Het komt het gedicht niet ten goede...volgens mij, maar wie ben ik om te zeggen hoe het moet.

  alle grappen over spruitjes verdwijnen in de mijmering
  van groene velden waar ik steeds
  mijn vader mis  groetjes van lea
  • Ik snap je wel lea, maar toch.

   Misschien moet je dit woord toch een minder zware lading geven. En (vieze) grappen gaan nooit over één onderwerp alleen. Ik zie mijn vader alweer schalks een glimlach weggeven bij mijn reactie aan jou ;)

   Voor mij past het perfect in mijn herinnering.

   Dank je wel voor jouw -zeer gewaardeerde- reactie.

   Groetjes terug,
 8. Liefdevolle en dierbare herinnering, zo mooi vormgegeven.
 9. het blijft leeg
  die plaats van je ouders
  in alle goede
  en
  pijnlijke herinneringen
 10. knufke
 11. Anja, dit is een typisch leesgedicht omdat ik het wil herlezen en herlezen om mij erin te kunnen nestelen: en dat heb ik..
 12. Dikke knufff
  L@dyLღ√Ƹ
 13. belangrijk vers dus lees ik hieronder anja...:-)
  te merken!!

  ik zou alleen zeggen: telkens ALS ze bloeien

  maar dat ben ik maar he...

  zeer graag gelezen dank!

  gr en geniet je zondag
  • Dank je Rob, ook voor jouw feedback.

   De zin op zich zou een punt van dicussie kunnen zijn, maar ik laat haar zou.

   Ik heb a.h.w. gebruik gemaakt van de "kunst van het weglaten" om te laten nadenken over wat ze werkelijk betekent.

   Maar dat ben ik dan weer he :)

   Hartelijke groet,
 14. Mooi hoe de Pinksterbloem je verbindt met je vader.
  • Dank je Marion, voor deze fijne reactie.
   Als kruimel van vijf al, ging ik met mijn vader mee dauwtrappen in velden vol pinksterbloemen. Hij kievitseieren zoeken, ik plukken tot ik een -in mijn ogen- eindeloos grote bos mee terug kon nemen voor mijn moeder.. Het is misschien wel mijn mooiste jeugdherinnering.
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij