huishouden

.

Anna droomt zich graag kast
een groot buffet, met glaswerk
bovenaan

ze zet er borden in en laat ze staan
gerangschikt volgens maat en kleur -en schalen,
nauwgezet van klein naar groot
opdat ze ziet
welke ze vullen wil, met gaven die de dag haar bood
des avonds, op
een bord, een schaal
of koppen van de ruitjesplank, oorloos
naast een klein timbaal

vol versgemalen kruim

haar leven is haar kerk
haar hemel wordt de grote kast, waar ieders
welzijn mooi in past

als zij
verhaal komt halen

.

switi lobi

.

Klik hier voor het fotogedicht.

Reacties (13) | 19/03/2012
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een kast waarin veel liefde past, zo las ik het lieve Anja.

  Lieve groet,
 2. Hun gaven gebruiken ten nut van anderen.
 3. prachtig gedicht
  met veel vraagtekens
 4. Prachtig werk Switi!!

  Lieve groetloes
 5. mooi mooi anja, maar zie ik daar niet stiekem anubis zitten?...

  indringende tekst! dank

  gr en een hele fijne dag gewenst
  • Wat een leuke reactie Rob.
   Ja, Anubis is daar ook en Hades, al zal Anna dat nooit zo willen accepteren.

   Ik kende haar vroeger en heb heel véél met haar gepraat. Ze is een Jehova's getuige en verstond de kunst zich niet aan mij op te dringen maar stond- gewoon als collega-moeder, naast me op het schoolplein op haar zoontje, die vaak met de mijne speelde, te wachten. Altijd lief en gezellig. Toen Sascha overleed is zij één van die mensen geweest die me juist daar, in dat "gewone schoolpleinleven", enorm heeft weten te steunen.. vooral met dit ophartige, mooie verhaal. Ze droomde er ook altijd een tafel bij, waar al haar lievelingen dan aan konden zitten: iedereen gelukkig en weer bijelkaar... Prachtig toch? Dit is een eerbetoon aan haar, al heb ik haar nu al heel lang niet meer gezien. De gesprekken eindigden toen zij en haar hele familie verhuisden naar een andere wijk van de stad.

   Liefs en dank je wel!
   • ah toch ondanks haar schoen tussen de deur, een warme persoonlijkheid...

    dank voor je delen anja! gaaf
    • ik bedoel dus geen schoen tussen de deur... pff iets typen is ook een kunst he
     • Hihi.. dat is het, Rob.
      Ja, die schoen was er heel lang niet. Uiteindelijk heeft ze éénmaal haar geloofsovertuiging via een geschrift op mij geprobeerd over te brengen. Mijn reactie was stellig: ik wilde het contact puur houden en niet onder een bepaald licht verder laten gaan.. Ieder "haar ding" zullen we maar zeggen.

      Er is altijd, ook nadien, veel respect tussen ons geweest.. Gelukkig wel, want ik denk nu alleen met warmte en zonder krampachtige bijgevoelens aan haar terug.

      Fijne dag Rob!
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij