handvol

er werd een baby in mijn hart gelegd
zo breekbaar

rond een stenen engel dwaalde
een naam, ik ken hem niet
maar hoor haar wel

niet vrouwelijk of als man
slechts als klank zweeft diens betekenis
in vlinders tot mijn hart

boven alle smart verlies ik daar
mijn vreugde

.

switi lobi

.
http://www.switilobi.nl/fotogedichten/fotogedicht.php?fotogedicht=handvol

Reacties (8) | 28/10/2011
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Goedemorgen lieve Anja je raakt me weer zoals heel vaak , ook de foto zo rakend , treffend
  een baby z├│ breekbaar in je hart gelegd een naam , niet kennen maar haar wel horen die mooie vlinder in de zon blijvend gemis en pijn , zo intens rakend pfpfpf schiet even vol omdat ik het ken en nog steeds voel ook het gemis van onze nog te jong gestorven dochtertje , dank je wel lieve Anja
  dit wordt een Favo voor mij
  ik wens je een fijne en liefdevolle Zondag toe
  liefs en een dikke knuffel van
 2. .

  Een van de mooiste (en rakende) gedichten die ik hier onlangs las.


  Lieve groet van lea
 3. knuf lieve jij
 4. hoe treist, als babies niet leven mogen...
 5. mijn hart schiet vol
 6. Heftig en intens rakend
  dit schrijven Switi,

  genegen groetjes loes
 7. wat een mooie is dit.zo intens en gevoelig

  fijne dag
  groetjes
 8. schrijnend anja... voelbaar... sterke woorden op een tere manier, knap gedaan! en wat een combi, schitterend!!!

  jah graag gelezen dus

  gr en een fijne dag gewenst

  rob
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij