even iets lekkers

(tanka)

.

petroleumstel
mijn stoofpeertjes en masse
in één grote pan

watertanden lekken vrij
rond geurige verleiding

.

switi lobi

http://www.switilobi.nl/fotogedichten/fotogedicht.php?fotogedicht=petroleumstel

Reacties (10) | 27/10/2011
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. die goeie ouwe tijd. mooi verwoord en hmm ik krijg trek

  fijne dag
  groetjes
 2. aan switi,
  gezellig gedicht, dat me boeide.
  heimwee naar vroeger, mooi verwoord

  fijne dag verder.
  vriendelijke groet van maarten.
 3. Heerlijk gedichtje, ik sudder nog steeds stooflapjes op het petroleum stelletje in de schuur. Fijne dag!
 4. Ze liggen hier klaar voor gebruik !
 5. Goedemorgen óh lieve Anja dank je wel dat je me weer even mee terugnam in mijn kindertijd toen het petroleumstelletje rustig walmde en het draadjesvlees of stoofpeertjes opstonden en mijn moeder met gebloemde schort drukdoende bezig was geuren roepen vaak herinneringen op van toen en hoe het was , heel mooi beeldend beschreven deze heerlijke nostalgie
  ik wens je een fijne en warme herfstdonderdag toe
  liefs en een knuff van
 6. wat een mooie bewerkte foto of tekening? zelf gemaakt?

  ook pas peertjes gestoofd, herinneringen aan mijn lieve oma met een beetje rode wijn, mmm
  de lucht voegt veel toe ook nostalgische gevoelens...

  leuk gedicht, alleen begrijp ik de zin niet: watertanden lekken vrij?

  fijne dag voor jou, switi
  • Och lieve sterre, zo'n pavlovreactie bij de geur van favoriete heerlijkheden kan niet alleen je hart doen overlopen. Dat is wat ik bedoel met dat vrije lekken ;-)

   Nostalgisch ja, daarom ook.
   De geur en herinnering aan vroeger, mijn oma (in zo'n gebloemde boezelaar), mijn moeder, beiden altijd in de weer met hun petroleumstelletjes en kilo's peertjes, suddervlees en wat dies meer zij... wat een mooie terugblik geeft dat toch.

   Liefs, jij ook een fijne dag en dank je wel.
 7. haha dit lekkers heb ik vandaag nodig... je brengt me op een eetidee, dank je wel anja!

  leukie!

  gr en een fijne dag gewenst

  rob
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij