weelde

er is vrede in mijn tuin
de boom kleurt rood, in waaieringen
langs kristal

avond zucht al, zacht en ongelovig
want de zon zweeft immer nog als nimphen
door mijn hart

zwarte rimpelingen rond het einde
van mijn dag
vertellen me van rouw

maar altijd is er dan die kleine vrouw
haar handen en haar kracht

ze lacht van witte wolken
van haar liefde en de macht
haar kind te dragen

door de nacht

.

switi lobi

.

http://www.switilobi.nl/fotogedichten/fotogedicht.php?fotogedicht=weelde

Reacties (6) | 25/10/2011
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. Een vertederend heel mooi gedicht Anja, een weelde zulke liefde van een moeder voor haar kind!

  Een aangename woensdag gewenst. Liefs en een harteknuffel van Corry.*
 2. Met ontroering gelezen dit prachtige gedicht en heel graag toegevoegd aan mijn favorieten

  Voor straks alvast welterusten Anja, lieve groet Coby
 3. wat liefdevol
 4. Goedemorgen lieve Anja als het donker rimpelt weer voelbaar de pijn en het verdriet om haar niet meer zijn toch is ze aanwezig in die ene lichtende ster haar handen en kracht laten je voelen dat ze je draagt laat voelen haar liefde door de nacht , ik heb het graag gelezen en prachtig diep rakend beschreven dit wordt voor mij een favo
  ik wens je sterkte en een troostende dag toe
  liefs en een troostknuffel van
 5. hoe rijk kun je je voelen
  heel mooi verwoord

  fijne dag
  groetjes
 6. ah mooi al alomme aanwezigheid!

  mooi vers anja!

  gave combi ook weer!

  gr en een hele fijne dag gewenst

  rob
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij