naamloos

jouw kleine leven was te vroeg uit
mijn lichaam weggegaan, ik droeg niet meer
maar wel droeg ik jouw namen

overal waar
dichte ogen tegen lege woorden leefden
sprak ik ze niet uit, ze kwamen
en ze vielen weg

maar toen sprak ik een engel, aan een naamloos graf
zij gaf je de kleur van zachte hemels
en aan mij het kerven, in een oude bedelstaf

.

switi lobi

.

zie ook:

http://www.switilobi.nl/fotogedichten/fotogedicht.php?fotogedicht=naamloos

Reacties (14) | 02/10/2011
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. ik ben niet zo engelig zoals je weet anja, maar het is mooi als er één is die te vroeg heengegaan leven een kleur geeft, waarde geeft, moeite geeft...

  jah mooi vers dus! graag gelezen

  gr en een hele fijn e dag gewenst

  rob
 2. Prachtig! zo in tederheid verwoord...

  Dit voeg ik heel graag toe aan mijn favorieten , dank je wel

  Liefs Coby
 3. dit is een stilmakend mooi schrijven van jou. bijzonder hoe je dit hebt verwoord.
  nog een fijne zondagavond
  lieve groet
 4. kwetsbaar
 5. lieve Anja dit raakt knalhard , je mag straks haar naam roepen en ze zal je herkennen pfpfpf hier ben ik verder stil , prachtig droef en emotioneel beschreven een Favo voor mij
  liefs en een warme knuffel van
  • Lieve Elena, ik roep nu mijn liefde, in alle toonaarden naar dit kindje toe.

   Liefs en dank je wel,
   • Lieve Anja ik las je reactie aan Laantje juist daarom raakt het me zo omdat ook wij een paar kinderen zijn verloren waarvan een naamloos ik heb toen aan een kinderarts gevraagd waar het kindje gebleven was en hij zei onbewogen die gooien we in de vuilnisbak ik was diep geshockt maar kon geen woorden vinden een paar jaar later overleed het dochtertje van mijn zus en toen heb ik vreselijk gehuild natuurlijk ook erg om mijn kleine nichtje maar ook de niet gehuilde tranen om ons kindje die ik toen huilde en nog raak ik er emotioneel onder na zoveel jaren , maar ze hoort je en voelt al je liefde die je haar had willen geven
    ik sla een arm van troost om je heen
    veel liefs en een dikke knuffel van
 6. Switi,

  Hier raakt je (denk ik) aan mijn(jouw Favo) voor de doodgeborene.

  Emotievol mooi gedicht meisje.

  Groet uit het,
  • Lief Laantje, dan raak ik ons beider kindjes aan. Mijn allereerste zwangerschap (35 jaar geleden en in een ander huwelijk) brak na vier maanden toch nog af en ondanks dat het eigenlijk nog maar een heel klein vruchtje was, was het voor mij een volledig vreugdevol gewenst kindje. Het werd in de vuilnisbak gegooid en ik kon mijn emotie's daaromtrent nooit ergens kwijt.
   Tot daar bij die engel, op een wildvreemde begraafplaats, waar ik tijdens mijn vakantie naar toe getrokken werd. Het bleek een gedenkteken voor alle naamloze kinderen te zijn.

   Liefs en dank je wel,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij