thuishaven

waar vroege zon de daken kust
vol warmte kleuren leven laat –vergaat
weerom de lust in huis te blijven

buiten lacht
een vergezicht

ik sta op en voel het meer
de ritmes in mijn zucht bepalen
immer schoon verlaat haar dwaallicht
rond de Koepelkerk
de straat

watergeuren beuren goed
er zitten meeuwen overdwars
het Houten Hoofd bespeelt door mist
mijn ogen zachter
-ik ben wars-

van standaard beelden
kies voor immer uit de weelde
van Hoorns oude stad

nimmer heeft haar fijne charme
zoveel binnenshuis gehad

.

switi lobi

.

zie ook:
http://www.switilobi.nl/fotogedichten/
fotogedicht.php?fotogedicht=thuishaven

Reacties (19) | 29/05/2011
Je moet lid zijn om te kunnen reageren.

Recente reacties

 1. ik vind het moeilijk leesbaar. ik reageer voor het eerst, denk ik, misschien omdat ik je woorden lees zoals ikzelf niet ben, ik kan geen herkenning vinden met wat je schrijft. We verschillen teveel denk ik.
  • Dag Sil, nee hoor, niet voor het eerst :-) En meestal vind je het toch wel goed te verteren wat ik schrijf. Maar natuurlijk is het ten alle tijden zo dat een gedicht je aanspreekt of niet. Misschien nog een keertje lezen? Dat werkt bij mij altijd het best!

   Lieve groet en dank voor je bezoek,
 2. Werkelijk heel mooi geschreven Switi~Anja!
  Een heel bijzondere sfeer zet je neer van Hoorn, jouw prachtige stad!

  Van harte proficiat met je presentatie en verworven plek in de bloemlezing!

  Mooie maandag, liefs van Corry.*
 3. Mooi stadsgedicht, Anja.

  Ik heb familie in Hoorn, dus ik weet, hoe mooi het er is.

  Terecht dat het in die Hoornse bundel komt.

  Groet,
 4. Switi, wat een lieflijkheid spreekt hier over je stad. Lees dat je gedicht uitgekozen is, meer dan van harte gefeliciteerd.

  Liefs Dimph
  • Dank lieve Dimph, voor je compliment en de felicitatie. De stad is me lief en Paul heeft haar op de prachtigste momenten vast weten te leggen!

   Liefs,
 5. Ah Switi,

  Ik las dat je een presentatie had vanmiddag. Leuk. Geniet ervan, moet lukken met zo'n fraai werkje.

  Groet,
 6. prachtige poëzie
  liefs martine
 7. Had 'm al op DT gelezen, maar is er nog even mooi om gebleven Switi.

  Prettige resterende zondag,
  E.J.
 8. Mooi mistig werk :)
  Graag gelezen lieve dame

  Liefs
 9. mooi switi, een paar keer gelezen en zie er steeds meer in..mogelijk ook het kiezen voor wat ouderwetse nostalgische woorden zoals immer, nimmer...
  ook het spel van binnenshuis, buitenshuis erin vind ik leuk...
  je houdt van Hoorn en voelt er je thuis!

  fijn weekend
  • Erg fijn om te lezen sterre.
   Te meer omdat dit gedicht geselecteerd is om, samen met die van 25 andere Hoornse dichters, uitgegeven te worden in een dichtbundel over Hoorn met de toepasselijke titel: Hoorn's. Vanmiddag is de presentatie, spannend....!

   Liefs en dank je,
<< Terug naar de homepage

Informatie dichter

Dichtersnaam: switi lobi

Ik schrijf zoals ik ben

Mijn maatje Paul zorgt daarbij voor passende foto-impressies.
Samen vormen wij het kunstenaarsduo dat publiceert en exposeert onder de naam
switi lobi.

Website: www.switilobi.nl

Mijn eerste gedichtenbundeltje heet 'vlindersteen' en is in eigen beheer uitgegeven.

Mijn eerste Wilgje heet 'doorschijnend' en is een gedichtenbundel.

Het tweede Wilgje heet 'blikveld' en is een gedichtenbundel, met prachtige full colour illustraties.

Het derde Wilgje heet 'verbeelding' en is een prachtige, compleet uit full colour fotogedichten bestaande bundel.

De bundel 'Verloren Lopen' gaat over mijn moeder, die Alzheimer had en beschrijft hoe ik deze periode persoonlijk beleefd heb. Deze met een aantal zwart/wit-fotogedichten geïllustreerde gedichtenbundel is uitgegeven bij het Nederlands Auteurs Bureau. De opbrengst van deze bundel is in zijn geheel bestemd voor Alzheimer Nederland.

Verder heb ik meegewerkt aan diverse bloemlezingen, waaronder de gedachtenisbundel 'Stille Herinneringen' en de verzamelbundel '1000 schonen' van Marije Hendrix die uitgegeven is door uitgeverij Betelgeuze. Mijn gedicht 'Zijper lof' heeft de tweede plaats behaald tijdens de gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe 2015.

Voor informatie over alle bundels kunt U me via mijn website benaderen of mailen naar: acm.visser@quicknet.nl

Toon alle gedichten

Favorieten van switi lobi

 • Deze dichter heeft nog geen favorieten.

switi lobi is favoriet bij